Държавата затяга контрола върху забраната за пушене на закрито. Освен здравните

...
Държавата затяга контрола върху забраната за пушене на закрито. Освен здравните
Коментари Харесай

Още по-строг контрол срещу пушенето на закрито

Държавата стяга контрола върху възбраната за пушене на закрито. Освен здравните инспектори, ще обикалят и хора от неправителствени организации, отбелязва Нова тв.

Новите правила ще се вкарат дружно със възбраната на наргилетата в заведенията. Промените се приготвят от работна група и следва да бъдат пуснати за публично разискване до дни.

Очаква се новите правила да влязат в действие до март следващата година.

Ресторантьори оферират контрамярка - още веднъж да има зони за пушачи, само че там цените да са по-високи.

Новите правила плануват санкции да се налагат освен на притежателите, само че и на шефовете на заведенията. Сега по закон глобата е за притежателя на заведението. Санкциите често падат в съда, защото се връчват единствено на притежателите, а в множеството случаи тях ги няма по време на инспекциите.

Контролът е сложен и тъй като инспекторите са малко, а отговорностите им - доста. Затова се предвижда от следващата година в инспекциите да се включат специалисти към общините, Агенцията по храните и Инспекцията по труда, които понастоящем нямат право да постановат наказания.

При три установени нарушавания се предвижда заведенията да бъдат краткотрайно затваряни.

Освен това с по-строгите правила за пушенето за закрито, ще влезе в сила и възбраната за пушене на наргиле в заведенията.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР